Харківська облрада разом зі студентами допомагатимуть постраждалим громадам

29.08.2022 15:30 Суспільство
Харківська обласна рада та «Студентське самоврядування Харківського національного медичного університету» підписали меморандум про співпрацю, який передбачає допомогу мешканцям громад області, які постраждали через військову агресію.

Харківська обласна рада уклала з громадською організацією «Студентське самоврядування Харківського національного медичного університету» меморандум про співпрацю. Мета цього документа полягає в тому, щоб спільно проводити заходи та обмінюватися інформацією і досвідом, реалізувати соціальні проєкти з надання гуманітарної допомоги найбільш уразливим верствам населення територіальних громад та внутрішньо переміщеним особам. Здебільшого ХОР та «Студентське самоврядування ХНМУ» зосереджуються на організації забезпечення гуманітарних потреб жителів громад області, які постраждали від російської агресії, та наданні психологічної підтримки.

Документ підписали голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та директор громадської організації «Студентське самоврядування Харківського національного медичного університету» Ганна Мороз.

– Для Харківської обласної ради співпраця з громадськими організаціями на основі меморандумів – новий формат роботи. Раніше такі документи ми підписували з органами влади або місцевого самоврядування. Сьогодні вперше встановили відносини з молодіжною громадською організацією. Завжди охоче працюю з молоддю, яка сповнена енергією та готова ставити перед собою найамбітніші завдання. Переконана, що ми зможемо реалізувати задекларовані наміри реальними справами, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Цей документ передбачає співпрацю за різними напрямами:

– залучення волонтерів для допомоги в розвезенні гуманітарних вантажів та забезпечення гуманітарних потреб мешканців громад;

– налагодження зв’язку для чіткої роботи з надання гуманітарної допомоги та забезпечення постраждалих верств населення;

– надання кваліфікованої психологічної підтримки місцевим жителям та вимушеним переселенцям;

– залучення освітян зі звільнених територій до роботи у сфері освіти Харківської області;

– надання медичної допомоги та консультацій професійними спеціалістами.

Меморандум про співпрацю укладений у рамках програми Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Громадська організація «Студентське самоврядування ХНМУ» працює з 2017 року в Харківській області над забезпеченням та підтримкою студентів і аспірантів ХНМУ в розробці та впровадженні проєктів психологічної підтримки.