Харківські гвардійці провели бойові стрільби з великокаліберних кулеметів та гранатометів

08.08.2023 14:22 Суспільство
Фото: Східне територіальне управління НГУ Фото: Східне територіальне управління НГУ

Бойові стрільби розрахунків великокаліберних кулеметів та гранатометів СПГ-9 3 бригади оперативного призначення «Спартан» пройшли на одному з полігонів на Запорізькому напрямку.

Про це медіа «Слобідський край» розповіли у Східному територіальному управлінні Національної гвардії України.

навчання

Військовослужбовці бригади «Спартан» постійно «прокачують» бойові навички. Зазначають, що це дозволяє бійцями виконувати завдання у найскладніших умовах. А завдяки регулярній практиці вдається досягти автоматизму в діях розрахунків під час висування та закріплення на позиціях, ведення вогню по різних видах цілей.

«Сьогодні відпрацьовували злагодженість розрахунку СПГ. Вражали умовну ціль на відстані 800 метрів. Моя функція полягає в тому, щоб злагоджено працював розрахунок. Я контролюю ціль, отримую її координати, передаю їх навіднику, який наводиться і робиться постріл по команді «вогонь», – розповідає командир розрахунку Пекар.

стрільби

Боєць Мажор каже, що на полі бою станковий протитанковий гранатомет є потужною силою. Її бояться ворожі танкісти та піхотинці, вона змітає вогневі засоби противника та укріплення ворога.

«Ефективність СПГ дуже велика. Уламково-фугасні боєприпаси дуже добре працюють проти піхоти. Кумулятивні постріли призначені для знищення броньованої техніки, укріплень, стіни та загорож», — пояснює Мажор.

нацгвардія

Ще одна група бійців веде вогонь з великокаліберних кулеметів, опановуючи способи  ефективного ведення вогню. Це є найпотужніший тип стрілецької зброї.

стрільби гвардійці

«Лише регулярна практика дозволить вести влучний вогонь, знищувати техніку росіян, виконувати завдання, які будуть поставлені перед нами командуванням», – каже нацгвардієць Сміт.

гвардійці

Раніше ми розповідали про Сергія з позивним «Грей», який служить у Харківському окремому батальйоні територіальної оборони. У перші дні війни чоловік побачив біля свого дому «Гради», які били по колонах окупантів. Тоді він вивіз дружину та п’ятирічного сина в безпечне місце, а сам одразу став до лав ЗСУ.

А також про Антона, який до 2014 року був координатором ультрас харківського футбольного клубу «Металіст». Та після початку АТО разом з іншими хлопцями став на захист України.

Та про Юрія з позивним «Барбара» – бійця Національної гвардії України. До 2022 року чоловік працював перукарем у барбершопі, через це й отримав таке псевдо. Незважаючи на те, що бійцю лише 23 роки, він уже має досвід командування відділенням та відзначений високою державною нагородою.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.