Харківські гвардійці знищили на Донеччині близько 15 російських окупантів

05.10.2023 10:03 Суспільство
Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

Минулого тижня в результаті запеклих боїв на північній околиці села Кліщіївка Донецької області бійці відділення аеророзвідки 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України знищили частину особового складу росіян, його вогневі позиції та укриття.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ.

Як зазначили у бригаді, 28 вересня 2023 року завдяки професійним діям аеророзвідників при корегуванні вогню під час ворожого штурму вдалося втримати займані позиції та змусити окупантів відступити. Вже наступного дня за допомогою скидів військовослужбовці 5-ї Слобожанської бригади знищили польовий склад боєприпасів загарбників.

За декілька днів, 30 вересня, під час виконання бойового завдання в районі села Кліщіївка бійці штурмового загону проводили аеророзвідку місцевості та виявили точки скупчення ворога. Після цього військові прийняли рішення вранці штурмувати позиції противника. 

1 жовтня хлопцям удалося вчасно та неочікувано для окупантів почати штурмові дії, унаслідок яких було знищено близько 15 російських терористів, а ворог був вимушений покинути позицію та тікати.

Раніше ми писали, з початку повномасштабної війни 17 службових собак Харківщини евакуювали до Полтавського кінологічного центру. Там їм надають всебічну допомогу для відновлення емоційного та фізичного стану.

Нагадаємо також, записатися до підрозділів можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області: перелік.

Автор:
Владислава Ткаченко