Харківський ОТЦК та СП: бусифікація — це більше міф

03.10.2024 16:09 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

У Харківському обласному ТЦК та СП заявляють, що усі центри комплектації діють у рамках закону.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника сектору Харківського обласного ТЦК та СП Сергій Романенко, повідомляє «Слобідський край». 

Він зазначив, що відео, які з'являються в соціальних мережах щодо примусового доставляння чоловіків до районних центрів комплектації, не повні та компрометують представників РТЦК.

— Я можу запевнити всіх, що всі РТЦК діють в рамках закону. Вони спілкуються з людьми, вони пояснюють і сповіщають на вулицях. Також зі всіма представниками є Національна поліція, яка не дозволяє порушувати законодавчі акти і порушувати громадський порядок. Багато відео, які я теж побачив, я можу вас запевнити, що воно не повне і ті моменти, які виникають з представниками РТЦК, залишається тільки те, що може скомпрометувати самих представників РТЦК, —каже Сергій Романенко.

Він зазначив, що зачасту такі відео знімають люди, які підтримують саботаж мобілізації.

— Вони роблять це так, щоб показати, що представники РТЦК порушують закон. Тих людей, що викидають такі відео, я б перевіряв, може вони спеціально найняті для того, щоб це робити. Або це люди, які не розуміють, що мир сам собою не прийде. До нас приходить дуже багато дівчат і вони не хочуть бути просто санітарками або кухарками, вони хочуть бути стрілками. І це має хлопців навести на думку, що вони щось не так роблять, якщо дівчата йдуть замість них, — говорить заступник начальника сектору Харківського обласного ТЦК та СП.

Нагадаємо, на Харківщині близько 30% військовозобов’язаних досі не оновили дані.