Хочу почути в рацію, що росія капітулювала: боєць харківської ТрО про війну

02.04.2024 18:31 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТрО Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Геннадій на псевдо «Монах» – боєць 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Чоловік родом з Лозової, сумнівів, чи брати до рук зброю, у нього не було. На захист держави став з перших днів повномасштабної війни.

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

Війну «Монах» зустрів далеко від дому, але одразу поїхав у рідне місто, щоб записатися до ТрО.

– Я пішов на війну, тому що кожен чоловік повинен захищати свій дім, свою родину, свою країну. Виганяти окупантів завжди важче, ніж затримати. Я не міг не піти, тому що сховатися не вийшло б. Ті, хто сховався, мали таку можливість тільки тому, що були ті, хто стримав ворога, – каже боєць.

Перший бій підрозділ Геннадія прийняв під Соледаром. Розповідає, що й досі під враженням від того, як безглуздо росіяни віддають свої життя.

– «вагнери» наступали без «броні» і вогневої підтримки по одній і тій самій стежці, переступаючи через тіла десятка загиблих товаришів по службі, – розповідає військовий.

Геннадій пройшов багато боїв, має чималий досвід.

– Бог любить ТрО, бо наш підрозділ пройшов через тяжкі випробування, але втрати були мінімальними. Маю надію, що війна закінчиться у 2024 році. Хочу почути в рацію, що росія капітулювала. Нехай так і буде, – говорить чоловік.

Раніше ми писали про Андрія – снайпера 92-ї ОШБр. У військо чоловік прийшов задовго до повномасштабного вторгнення. Він каже, що найголовніше у роботі снайпера – мати гарне фізичне здоров’я та з повагою ставитися до своєї зброї.

А також про молодшого сержанта В’ячеслава з позивним «Медвідь» – військовослужбовця 3-ї окремої танкової Залізної бригади, яка у 2022 році брала участь у Харківському контрнаступі. Воює чоловік з початку повномасштабного вторгнення. Свій перший бойовий досвід отримав поблизу Ізюма, а пізніше пройшов стажування у Великій Британії.

Та про Макса з позивним «Мент» – військовослужбовця 113-ї окремої бригади Сил ТрО. Чоловік навчався в Куп’янському автотранспортному коледжі. Потім три роки служив у 92-й бригаді. Після цього вирішив змінити сферу діяльності й пішов працювати у поліцію.