Художники з Харківщини у Німеччині збирали кошти для допомоги військовим

10.07.2024 16:20 Суспільство
Фото: Мар’яна Янінович Фото: Мар’яна Янінович

У німецькому містечку Ольпе відбувся благодійний ярмарок-виставка робіт українських митців. На ньому збирали кошти для допомоги військовим, зокрема підрозділам, які захищають від окупантів Харківську область. Свої роботи представили 5 майстрів пензля з Харківщини.

Як розповіли кореспондентці медіа «Слобідський край» учасники благодійного ярмарку, роботи виставили 12 художників. Крім цього, були представлені колекція вишиванок, дерев'яні вироби та прикраси від народних майстрів. Щоб більш різнобічно презентувати українську культуру, організатори запросили український хор, а учасники виставки приготували частування: відвідувачі мали змогу скуштувати традиційні українські страви – вареники та млинці.

Харківщину представляли п’ятеро митців – і більш досвідчені, такі як Тетяна Пархоменко, і художники-початківці Ангеліна Янінович та Вікторія Пархоменко.

Художниця Тетяна Пархоменко/фото: Мар’яна Янінович

Тетяна Пархоменко

Нині картини Тетяни Пархоменко популярні не лише в Україні, але й за її межами. Пані Тетяна каже, що зараз бере участь у багатьох благодійних заходах. «Ми поїхали з дому, але Україна завжди в нашому серці! Тож робимо все можливе для наближення перемоги і миру на нашій землі», – говорить вона. 

Художниця Вікторія Пархоменко/фото: Мар’яна Янінович

Вікторія Пархоменко

Зі слів інших учасників, картини Тетяни Пархоменко привертали увагу відвідувачів найчастіше, тож художниця внесла чималу лепту в спільну справу.

Художниця Ангеліна Янінович/фото: Мар’яна Янінович

Ангеліна Янінович

«Дуже хочу повернутися до рідного міста, тому сьогодні продаємо свої роботи та купуємо в інших, адже всі гроші підуть на благодійність. Мрію якнайшвидше побачити Харків. Надзвичайно сумую за ліцеєм № 5 та школою мистецтв, де навчаюся дистанційно. Кожного дня згадую дорогу до ліцею, уроки, спілкування з однокласниками та цікаві заняття в художній школі. Їх сьогодні згадую особливо, бо саме мої вчителі – Тетяна Миколаївна, Наталя Володимирівна та Григорій Володимирович навчили мене малювати», – каже юна художниця, харків’янка Ангеліна Янінович.

Родина Рузанни/фото: Мар’яна Янінович

Родина Рузанни з Харкова

До благодійного ярмарку люди долучались родинами. Серед них і сім’я харків’янки Рузанни, представлена чотирма поколіннями: донька Еріка презентувала малюнки, а Рузанна з мамою та бабусею долучилися до приготування смаколиків, якими частували відвідувачів. Родина пережила багато лиха за останні 2 роки: захищаючи Україну, зник безвісти дядько Рузанни, який з перших днів став на захист Батьківщини. Та попри це вони не втратили любові до життя і вірять, що Україна неодмінно здобуде Перемогу, настане омріяний мир і вони повернуться додому. Сподіваються відшукати і зниклого безвісти дядька.

Благодійний ярмарок для допомоги ЗСУ у Німеччині/фото: Мар’яна Янінович

На благодійному ярмарку

Учасники благодійного ярмарку зібрали близько 1500 євро для потреб українського війська, а також нагадали світові, що боротьба за Україну й добро триває. 

Ми писали, що майстриня з Барвінкового виготовляє гердани і частину коштів з їх продажу донатить на ЗСУ .

Відмінниця, активістка, співачка: юна жителька Ізюма волонтерить для ЗСУ.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram