Кабмін вдвічі збільшив розмір субсидії для населення на придбання дров

10.11.2023 12:25 Суспільство
Дрова / фото «Слобідський край» Дрова / фото «Слобідський край»

В Україні граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива зросте більш ніж удвічі й складатиме 16,2 тисячі гривень на рік для однієї родини.

Як передає «Слобідський край» з посиланням на Урядовий портал, про це на засіданні Кабміну сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

За його словами, українські родини за необхідності отримують субсидії на тверде паливо, граничний розмір яких складає 7 тисяч гривень на домогосподарство на рік, але цієї суми не вистачає для покриття потреб. 

«Граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива тепер зросте більш ніж удвічі й складатиме 16,2 тисячі гривень на рік для однієї родини. Таким чином даємо людям ресурс для опалення там, де немає можливості опалювати приміщення газом», – сказав Денис Шмигаль.

Читайте також: Як швидко оформити субсидію на новий опалювальний сезон

Наразі субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують 1,3 млн родин, у середньому в жовтні це було близько 760 гривень на сім’ю.

Також 1,2 мільйона сімей отримують пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Середній розмір таких пільг — 850 гривень на місяць.

Нагадаємо, мешканців трьох населених пунктів Красноградського району Харківської області просять звернутися до Піщанського старостату, щоб стати в чергу на отримання дров.