Кохання під час війни: як офіцер з Хмельниччини знайшов кохану в Харкові

08.07.2024 11:21 Суспільство
Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада

Денис – заступник комбата з морально-психологічного забезпечення у 3-й окремій танковій Залізній бригаді. Під час повномасштабної війни він зустрів харків’янку Катерину, яка невдовзі стала його дружиною.

Історію подружжя пресслужба 3-ї окремої Залізної бригади виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

У 17 років Денис вступив до академії Національної гвардії України. Після випуску у 2015 році — служба у Вінниці та вісім ротацій на фронт в АТО, ООС. Після завершення п’ятирічного контракту у званні капітана звільнився, бо в бою під Дебальцевим загинув його двоюрідний брат.

Чоловік вирішив перебратися до Хмельницького, де купив квартиру та разом з батьком робив ремонт. Тоді ж, каже, зрозумів, що кар’єра, до якої прагнув з юності, не головне в житті. Але створити сім’ю не встиг — прийшла велика війна. Вже 25 лютого 2022 року прибув до 3-ї окремої танкової бригади, і невдовзі його танковий батальйон став до бою на межі Запорізької, Донецької та Дніпропетровської областей.

— Лише в березні 2023 року, коли батальйон прибув на Харківщину для відновлення, в більш спокійній обстановці повернулися думками про створення сім’ї. Єдине «вікно» в мирне життя — Інтернет, але я скептично ставився до знайомств у соцмережах. Я зареєструвався в соцмережі для знайомств, де одразу побачив фотографії Катерини з Харкова. Вона відповіла наступного дня, — згадує чоловік.

Денис на службі

Дівчина тоді ще не знала, що Денис офіцер, а пізніше розповіла, що ніколи навіть подумати не могла, що стане дружиною військового. Вони здавалися їй, особливо до війни, не дуже зрозумілими, обтяжені постійними ризиками та переїздами.

— Того ж місяця я запропонував їй зустрітися. Коли дізнався, що Катерина — педагог, то одразу подумав, що вона буде хорошою мамою нашим дітям. Зараз вона викладач китайської мови в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. Тато Катерини — підприємець, мати працює в лікувальному закладі. Їхня сім’я — єдина сила, горою одне за одного. Це мені дуже подобається, — говорить військовий.

29 жовтня 2023 року Денис зробив пропозицію Катерині стати дружиною. Це сталося у Харкові на автобусній зупинці.

— Я чекав не конкретного місця, а відчуття, що готовий. Вона заплакала і дала згоду. Весілля як такого не було, лише офіційна церемонія в Центральному палаці одруження в Харкові та фотосесія. На домашньому застіллі працював «відеоміст» з Ярмолинцями, звідки нас вітали мої батьки, — каже чоловік.

весілля пари у Харкові

Зараз Денис переживає через постійні бомбардування Харкова.

— Одного разу російська ракета вдарила поруч з будинком, де живуть батьки Катерини та її молодша сестра. Вони не постраждали, але жертви були. На початку повномасштабного вторгнення її сім’я тимчасово виїжджала на Хмельниччину, знову їхати не хочуть, хоча пропонував, — зазначає Денис.

Денис впевнений, що їхня сім’я витримає розлуку, якщо підрозділ перекинуть на іншу ділянку фронту. Ба більше, Катерина готова їхати за коханим хоч у пекло.

— Вона відчайдушна в цьому плані. Куди завгодно, хоч там обстріли. Заявляє: «Нас тут в Харкові теж бомбардують», — говорить він.

Під час весільно-відпускної подорожі подружжя їздило у Карпати.

подружжя в Карпатах

Раніше ми писали про «Гіпса» – начальника вогневої групи у прикордонному загоні «Сталевий кордон». Чоловік родом із Сумської області, там проживає його родина, а він нині нищить ворога на Харківщині.

А також про Олексія – військовослужбовця 92-ї ОШБр. Чоловік пройшов тернистий бойовий шлях – воював у Андріївці, Кліщіївці, Іванівці, а тепер на Харківщині.

Та про Слобожанську бригаду Національної гвардії України, яка 1 липня відсвяткувала 32-гу річницю створення. З початку повномасштабної війни особовий склад частини був приведений у повну бойову готовність. На початку березня 2022 року, попри втрати та серйозні пошкодження інфраструктури, гвардійці боронили підступи до міста Харків. Нині підрозділи бригади тримають оборону в найгарячіших точках Донецької, Луганської та Харківської областей.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram