Коли на Харківщині чекати дощів та похолодання: коментар синоптиків

04.10.2024 17:51 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Останні два місяці у Харківській області триває засуха, проте вже 7 жовтня в регіоні буде короткочасний дощ, а 8 жовтня дощ прогнозують на цілий день.

Про це журналістці медіа «Слобідський край» розповіла чергова синоптикиня регіонального гідрометеоцентру Оксана Шевченко. 

– Вже з 8 жовтня погода буде змінюватися у Харківській області, в цей день ми очікуємо дощі, а далі антициклон, що у нас зараз встановлений, буде переміщуватися на схід, і будуть змінюватися поля, тиск падатиме й періодично будуть невеликі дощі у другій декаді жовтня. Також після 8 жовтня температура трошки падатиме, а потім денна температура триматиметься в районі 18-20 градусів тепла вдень, а нічна – в районі 10 градусів тепла, – говорить Оксана Шевченко.

Раніше ми писали про те, що забруднене повітря у Харкові та області є результатом пожеж, бойових дій та перенесення повітряних мас з південного сходу.  Попри те, що забруднення не є небезпечним, медики радять обмежити перебування на вулиці та не провітрювати приміщення.