Комендантська година на Харківщині: чи будуть зміни на Великдень

03.05.2024 15:51 Суспільство
Великдень / Фото: teren.in.ua Великдень / Фото: teren.in.ua

У Харківській області в період Великодніх свят час комендантської години залишається незмінним.

Як передає «Слобідський край», про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, комендантська година на території області триватиме із 23:00 до 5:00. Також у святкові дні у Харківській області для забезпечення правопорядку збільшать кількість правоохоронців.

Начальник ХОВА порекомендував жителям Харківщини уникати місць масового скупчення і провести великодні свята вдома в родинному колі.

– Щодо комендантської години – вона змінена не буде. Далі у нас буде посилена комунікація щодо церков та проведення певних обрядових заходів – щоб не було скупчення людей, це буде основна наша вимога. Ми комунікуємо, щоб люди уникали відвідування церков, тому що це скупчення людей, це можливі провокації від ворога. І ми це очікуємо. Ми це очікували у 2022 році, у 2023 році, і цього року нічого не змінилося по безпековій обстановці. Тому наші правоохоронці будуть чергувати біля кожного такого місця, – сказав він. 

Щодо відвідування кладовищ, то рішення про заборону може буде ухвалено у деяких громадах Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів. 

Нагадаємо, у Харкові 5 травня вхід на міські кладовища та меморіальні комплекси, які обслуговуються КП «Ритуал», буде закритий.