Кому змінять розмір субсидії

04.09.2024 17:30 Суспільство
Фото: top.today.ua Фото: top.today.ua

Домогосподарствам, в яких змінились доходи, у серпні проведено автоматичний перерахунок житлових субсидій, тобто з певних причин субсидія може стати меншою. 

Двічі на рік – у березні та серпні – домогосподарствам, в яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50 відсотків, органи Пенсійного фонду України здійснюють перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення. 

Проведення перерахунку передбачено пунктом 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Такий перерахунок відбувається автоматично, без звернення громадян.

При перерахунку виплат зазначеній категорії субсидіантів із серпня середньомісячний сукупний дохід ураховано за I та II квартали поточного року, який зіставлено з доходами за III та IV квартали минулого року: саме за цей період було враховано дохід під час призначення субсидії з травня 2024 року.

Якщо в результаті зіставлення встановлено, що доходи змінились на понад 50 відсотків, розмір житлової субсидії переглянуть.

Таким чином, призначений розмір житлової субсидії домогосподарствам, в яких доходи зменшились або збільшились на понад 50 відсотків, змінився.

Раніше ми писали, кому можна у разі прийняття спадщини отримати субсидію

Раніше ми писали також, чи впливає на отримання субсидії наявність земельного паю.

 

Автор:
Ірина Мнішек