Конкурс «Громада на всі 100»: які громади Харківщини беруть участь та як за них проголосувати

15.10.2024 13:49 Суспільство
Громада / Фотоколаж: «Слобідський край» Громада / Фотоколаж: «Слобідський край»

У Харківській області 11 територіальних громад взяли участь у конкурсі «Громада на всі 100». Громади-переможиці отримають фінансову підтримку для реалізації конкурсного проєкту.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на сайт конкурсу.

З 14 жовтня до 10 листопада триватиме громадське онлайн-голосування, яке визначить 20 громад-переможців із 262, які беруть участь у конкурсі. Ще 20 громад обре експертне журі. Загалом конкурс триватиме до 21 лютого 2025 року.

Які проєкти пропонують громади Харківщини та як проголосувати

Балаклійська громада - проєкт під назвою «Придбання автобусу для покращення якості надання послуг з перевезення мешканців Балаклійської міської територіальної громади»

Балаклія, автобус

Дорга з Балаклії до Харкова стане більш комфортною

Мета проєкту - покращення якості надання послуг з перевезення пасажирів на міжміському автобусному маршруті загального користування «Балаклія-Харків» та  посилення матеріально-технічної бази перевізника КП «Балаклійське автотранспортне підприємство»

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/174/

Біляївська сільська територіальна громада – проєкр «Простір вільного дозвілля»

Простір вільного дозвілля, Біляївка

Простір для дозвілля, творчої самореалізації та соціалізації молоді

Метою проєкта є створення умов для якісного та комфортного проведення дозвілля, шляхом облаштування приміщення, яке буде доступне всім мешканцям для відпочинку та розвитку. У межах проєкту планується облаштування сучасного і інтерактивного простору, де знайдуть для себе заняття всі категорії населення. 

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/130/

Близнюківська селищна територіальна громада – проєкт «Створення сімейної молочної ферми»

Проєкт молочної ферми, Близнюки

Створення молочної ферми у Близнюківській громаді

Проект спрямований створення сприятливих умов для ведення господарства та підтримку ініціатив одноосібних господарств і сільських родин у створенні власних молочних ферм, консолідації їх зусиль в молочні кооперації. Це дозволить підвищити якість та конкурентоспроможність молочної продукції, забезпечити стабільний дохід виробників, створити нові робочі місця та сприяти економічному зростанню громади.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/183/

Дергачівська міська територіальна громада – проєкт «Сучасний сміттєвоз – інвестиція у чисте майбутнє громади!»

Дергачі – вивіз сміття

Новий сміттєвоз для Дергачівської громади

Проєкт направлений на звільнення території громади від негативного впливу твердих побутових відходів на навколишнє середовище, екосистеми та здоров’я людей, підвищення екологічної свідомості та проінформованості населення.  Метою проєкту є покращення якості життя мешканців громади та ВПО шляхом зменшення забрудненості громади, підвищення якості надання послуг у сфері благоустрою та очищення території.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/203/

Коломацька селищна рада – проєкт «Придбання автогрейдера для групи благоустрою Коломацької селищної ради»

автогрейдер, Коломак

Придбання автогрейдера для групи благоустрою Коломацької селищної ради

Метою проєкту є підвищення рівня добробуту населення, створення сприятливих умов для життя мешканців передусім у сфері благоустрою громади, підвищення безпеки руху. Проєкт сприятиме стабільному виконанню робіт по прибиранню території громади та оперативному усуненню наслідків стихійних лих і погодних катаклізмів покращенню санітарного стану тощо.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/107/

Печенізька територіальна громада – проєкт «Майбутнє громади в наших руках»

Печенізький ліцей імені Г.Семирадського»

Придбане обладнання для укриття в якому одночасно зможуть перебувати 60 дітей

Мета проєкту створити безпечні, комфортні та сучасні умови для перебування учасників освітнього процесу Комунального закладу «Печенізький ліцей імені Г.Семирадського» Печенізької селищної ради. Реалізація проєкту дасть можливість перейти на змішаний формат навчання для здобувачів освіти ліцею, забезпечить психологічну стійкість та соціалізацію здобувачів освіти шляхом належного облаштування укриття.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/84/

Сахновщинська територіальна громада - проєкт «Дороги ремонтуй - людей рятуй!»

Сахновщина

Планується придбати установку для ямкового ремонту дорожнього покриття 

Метою проєкту є розвиток транспортної інфраструктури, підвищення безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, сприяння соціально-економічному розвитку громади. Для її досягнення планується придбати автогудронатор MADROG Madpatcher MPA6/5W та тягача для нього, ремонтувати дороги силами Сахновщинського ПКП, покращення транспортної доступності сільських населених пунктів.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/60/

Слобожанська сільська територіальна громада – проєкт «Об'єднані громадою»

У рамках проєкту буде обладнано пʼять інфраструктурних обʼєктів для молоді

Мета проєкту - створити студію звукозапису в ОМП «КРОК» та класи 3D-друку в кожній коворкінг зоні для реалізації креативних занять з молоддю. Це призведе до закриття потреби молоді, яка не може навчатись дистанційно у звʼязку з відсутністю техніки та комфортного середовища, а також зможе отримати можливості для корисного дозвілля та неформальної освіти. Молодь також отримає можливість реалізовуватись творчо.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/304/

Солоницівська територіальна громада – «Соціальний автобус»

Солоніцевка, транспорт, соціальний автобус

Забезпечення транспортного сполучення між населеними пунктами громади

Мета проєкту - розширення мережі пасажирських перевезень; забезпечення населення громади якісними транспортними послугами відповідно до соціальних стандартів; поліпшення транспортної доступності громадян до адміністративного центру громади; забезпечення доступності вартості послуг з перевезення пасажирів автотранспортом та забезпечення безкоштовного проїзду пільгової категорії населення; створення безпечних умов та привернення уваги громадськості до безпеки руху.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/300/

Циркунівська сільська територіальна громада – проєкт «Ветеранський простір»

Циркуни, ветеранський простір

Ветеранський простір надасть змогу реалізувати роботу з ветеранами та членами їх родин

Створення в громаді умов для успішної психосоціальної адаптації ветеранів/ ветеранок, діючих військовослужбовців, інших представників сектора безпеки і оборони на стадії переходу до цивільного життя, їхніх родин, родин загиблих та повернення їх до активного суспільного життя, залучення ветеранів до національно-патріотичного виховання молоді громади.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/242/

Чугуївська міська територіальна громада – проєкт «Сила в єдності. Ветеранський Хаб»

Чугуїв, ветеранський хаб

Ветеранський хаб стане місцем, де ветерани зможуть отримати юридичну та консультаційну допомогу та психологічну підтримку

Метою проєкту є створення комфортного та підтримуючого простору для ветеранів та членів їхніх сімей, де вони зможуть отримати необхідну допомогу, консультації, підтримку в реінтеграції у цивільне життя та розвиток нових навичок. Хаб забезпечить доступ до психологічної допомоги, професійних тренінгів та консультацій, а також сприятиме розвитку місцевих ініціатив, що допоможуть ветеранам повернутися до активного життя в громаді.

Щоб підтримати проєкт голосуйте тут https://fakty.com.ua/hromady/project/125/

Важливо. Віддати свій голос за той чи інший проєкт зможуть всі жителі України, включаючи тих, хто виїхав за кордон. Одна людина може проголосувати за пʼять проєктів, але не може голосувати кілька разів за один і той самий проєкт.

Нагадаємо, минулого року Краснокутська й Кегичівська громади Харківської області здобули перемогу в мініконкурсі на найкращий парк України.