Мешканцям Харківщини призначили майже 133 мільйони гривень для відновлення житла

05.08.2023 14:33 Суспільство
Фото: ГУ НП у Харківській області Фото: ГУ НП у Харківській області

У Харківській області надійшло близько 12 тисяч заявок на отримання компенсації в межах програми єВідновлення.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА Антон Коротовських, повідомляє «Слобідський край».

«У Харківській області зареєстровано понад 4000 багатоквартирних і майже 10 тисяч індивідуальних житлових будинків з різними ступенями пошкоджень. За програмою єВідновлення для власників такого майна діє система компенсацій, розмір якої складає до 200 тисяч гривень. Наразі 1652 заявки від жителів області отримали позитивне рішення щодо виплати компенсацій на загальну суму 132,9 мільйона гривень», - говорить Коротовських.

Наразі над обробкою заяв у посиленому режимі працюють комісії.

Нагадаємо, у селищі Борова п’яти заявникам вже виплачена компенсація банком. Загалом у громаді на отримання компенсації через програму «єВідновлення» подано 79 заяв.

У прифронтовій Курилівській громаді Харківської області вже 9 осіб отримали кошти за програмою «єВідновлення», усього через портал «Дія» подалися 25 мешканців громади.

Нагадаємо також, що у місті Харків перевірити стан розгляду заяви на «єВідновлення» жителі зможуть у чат-боті «Харків – твій дім». Для цього необхідно перейти за посиланням і обрати в меню пункт «Перевірити стан заяви «єВідновлення».

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.