Мешканка Харківщини передала військовим частину пенсії

26.06.2024 19:50 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТрО Фото: Харківська окрема бригада ТрО

74-річна мешканка Харківщини Антоніна Анатоліївна прийшла в міську адміністрацію, щоб віддати 500 гривень з пенсії на ЗСУ. Розчулені воїни зі 120-го окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ одразу ж зібрали подарунки для жінки.

Про це  на своїй сторінці у Facebook розповіла пресслужба 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ виклала, повідомляє медіа «Слобідський край».

Захисники зазначають, що вчинок не залишив байдужим нікого, адже справа не у кількості грошей, а в тому, що навіть попри те, що наші люди перебувають понад два роки в умовах жорстокої війни, вони залишаються людяними та вірять у перемогу. 

– Харківщина перебуває під постійними ворожими обстрілами. Останнім часом росіяни розбивають центри міст КАБами, гинуть цивільні люди. Здавалось б, люди повинні були втратити співчуття в таких умовах. В Україні нікого не здивуєш волонтерством. Волонтери роблять надзвичайно важливу справу, і їх вклад неоціненний. Але коли бабуся віддає п’яту частину своєї місячної пенсії війську, така історія неабияк торкається душі. Людину відзначають не кількість грошей, а її вчинки. На прощання Антоніна Анатоліївна сказала: «Хай вони вас бояться», – розповіли у бригади Сил територіальної оборони. 

Раніше ми писали про хмельничанина Анатолія на псевдо «Крим», бійця прикордонної бригади «Сталевий кордон». Чоловік розпочав свій службовий шлях ще у 2015 році під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

Та про Віктора – зенітника у 92-й ОШБр. За понад два роки чоловік встиг побувати у кількох підрозділах: спочатку рембат, потім піхота, а тепер – ППО. А поки  воював, став дідусем дівчинки, яку назвали Вікторія.

А також про 24-річного військовослужбовця з позивним Лонжерон‎, який нині командир піхотного підрозділу 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України. Чоловік пройшов Балаклію, Куп’янськ, Кліщіївку та Кремінну.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram