Мінна небезпека на Харківщині: скільки боєприпасів сапери знешкодили за тиждень

30.07.2024 13:19 Суспільство
У полі працює машина механізованого розмінування / Фото: ДСНС У полі працює машина механізованого розмінування / Фото: ДСНС

У Харківській області з 22 по 29 липня піротехнічні розрахунки зведеного загону ДСНС знищили 330 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як передає «Слобідський край», про це розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За словами Євгена Василенка, розмінуванням Харківської області займаються 39 піротехнічних розрахунків, 212 саперів та 97 одиниць техніки, у тому числі 9 машин механізованого розмінування.

– За тиждень сапери ДСНС здійснили 259 залучень, було виявлено та знешкоджено 330 ворожих боєприпасів. Загалом з початку бойових дій саперами ДСНС було вилучено 97 765 одиниць вибухонебезпечних предметів, – сказав він.

Упродовж минулого тижня у Харківській області підривів цивільного населення на боєприпасах не сталося, але мінна небезпека залишається дуже високою. 

– Хочемо звернутися до всіх мешканців Харківської області, зокрема до мешканців деокупованих територій і попередити про високу мінну небезпеку. На цій території заборонено відвідування лісосмуг, лісів, водойм, кладовищ, місцевості з високою травою. Попереджаємо, там можуть знаходитися нерозірвані ворожі вибухонебезпечні предмети. Помітивши будь-який підозрілий предмет, треба негайно викликати саперів за номерами 101, 112, або за номером 102, – наголосив Євген Василенко. 

Нагадаємо, у Балаклійській громаді за результатами тижня саперами ДСНС, фахівцями Державної спеціальної служби транспорту та піротехнічними підрозділами ЗСУ було розміновано 110,4 га території, з яких 93,4 га – це сільськогосподарські угіддя.