Минулого тижня від мін на Харківщині постраждало четверо людей

17.07.2023 16:51 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

З 10 по 16 липня у Харківській області сталося три підриви на вибухонебезпечних предметах. У результаті четверо людей отримали поранення.

Про це на брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

Так, 12 липня на околиці міста Балаклія трактор наїхав на вибухонебезпечний предмет. У результаті підриву тракториста госпіталізували.

16 липня також подія сталася із сільськогосподарською технікою на околиці селища Андріївка Донецької громади Ізюмського району, де також здетонував ВНП. Тракторист отримав поранення.

16 липня в приватному домоволодінні в Немишлянському районі Харкова підірвалося двоє цивільних чоловіків. За попередніми даними, підрив стався в результаті спроб розібрати вибуховий пристрій. Потерпілі з осколковими пораненнями доставлені в лікарню.

«Вкотре звертаюсь до мешканців Харкова та області з проханням бути обережними, при виявленні підозрілих предметів негайно сповіщати службу порятунку чи правоохоронців за номерами «101», «112» та «102». Ні в якому разі не підходьте та не чіпайте боєприпаси», – зазначив Василенко.

За минулий тиждень у Харківській області сапери ДСНС знищили 602 вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, наприкінці червня на околиці Ізюма сапери знищили дев’ять мін «Пелюстка», котрі були добре замасковані.

Нещодавно ми писали, що на полях приватного агропідприємства «Явірське» Донецької громади Харківської області задіяна машина для розмінування на дистанційному управлінні.

Нагадаємо також, що фермерів з Харківської області, які потребують розмінування сільськогосподарських земель, запрошують подати заявку для визначення пріоритетності розмінування.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.