Мрію підняти український прапор в Криму: історія бійця з харківської бригади

05.06.2024 19:51 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Дев’ятнадцятирічний Богдан на псевдо «Браво» – військовослужбовець прикордонної бригади «Сталевий кордон». Зараз чоловік захищає Харківську область.

Історію військовослужбовця пресслужба бригади «Сталевий кордон» виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Свій бойовий шлях Богдан розпочав у лавах тероборони, через рік чоловік приєднався до бригади «Сталевий кордон» та став артилеристом-навідником у своєму підрозділі.

– Я ходив у військкомат, а вони мене просто «відшивали», казали, що мені ще рано. Рвався сюди дуже сильно, бо відчував, що я тут дуже потрібен. Зараз моя задача – навести гармату та знищити ціль. Колектив для мене став уже рідним, з ними я відчуваю себе як удома. Я працюю з чоловіком якому 50 років, і ми дуже добре розуміємося й знаходимо спільну мову, – розповідає прикордонник. 

Спочатку «Браво» захищав Київщину, а зараз воює у на Харківщині.

– У Харківській області я відчув, що таке справжні бої. Я пам’ятаю свій перший влучний постріл, тоді ми вразили БТР. Емоції просто зашкалювали, було дуже радісно, що ми щось зробили, що є результат. Підрозділи, з якими ми взаємодіємо, були в шоці від того, як прикордонники стріляють з артилерії. Нині найбільше я мрію підняти український прапор у Криму й хочу зробити це якнайшвидше. Для цього ми робимо все можливе, – розповідає Богдан.

Раніше ми писали про Ігоря – військового психолога – офіцера 3-ї окремої Залізної бригади, яка брала участь у звільненні Харківської області. До повномасштабної війни чоловік успішно знаходив себе в державному управлінні, науці та бізнесі, а восени 2022 року долучився до війська.

А також про Романа – розвідника 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. Загалом у війську чоловік сім місяців, але за цей час встиг зарекомендувати себе як результативний і наполегливий воїн.

Та про сержанта артилерійського підрозділу 3-ї танкової бригади Андрія, який третій рік воює на Сході України. За цей час він побував у найгарячіших місцях та брав участь у звільненні Харківської області. Андрій досить відомий у професійній спільноті представник українських інді-парфумерів, які і зараз, під час війни, виробляють свою продукцію.