На Харківщині близько 30 % військовозобов’язаних досі не оновили дані 

03.10.2024 12:58 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

За інформацією Харківського обласного ТЦК та СП, одна з причин, чому люди не йшли оновлювати дані, — страх.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника сектору Харківського обласного ТЦК та СП Сергій Романенко, повідомляє «Слобідський край». 

Станом на 2 жовтня у Харківській області приблизно третина військовозобов’язаних громадян не оновила свої військово-облікові дані.

— Точну кількість я не зможу назвати, тому що у нас на обліку стоїть дуже багато військовозобов’язаних. Я ще раз наголошую, що недостатньо було часу. Трошки кадровий дефіцит у РТЦК, можливо, це вплинуло, але наскільки я бачив роботу, як представник обласного ТЦК, ця робота налагоджена. На початку, можливо, це було як новизна, а потім все пішло гарно, швидко, якісно. Люди були дуже задоволені, що вони витрачають не пів години, а 5 хвилин — цього достатньо для того, щоби ці дані внести до бази, — говорить Сергій Романенко.

За його словами, одна з причин, чому люди не йшли оновлювати дані, — страх. ТЦК співпрацюють з Національною поліцією для надання останнім інформації про тих, хто не оновив свої дані. Розмір штрафу складає 17 тисяч гривень.

— Не можу сказати, що пішов великий спад з оновлення своїх даних. Люди просто приходили й казали, що у них були на це причини, або вони не змогли знайти іншого способу, або вони були відряджені. Штрафи мали спонукати людей, вони знали, було всім відомо, що будуть дуже великі штрафи, над цим працюють наші законодавчі органи. Вони мали докласти зусиль, щоб потім від цього не страждати. Наразі не всі військовозобов'язані, які порушили, мають можливість сплатити цей штраф, — додає заступник начальника сектору Харківського обласного ТЦК та СП.