На Харківщині діти підгодовують птахів: що у раціоні пернатих

02.02.2024 16:50 Суспільство
Вихованці шкільного лісництва пригощають птахів смаколиками/фото: Слобожанський лісовий офіс Вихованці шкільного лісництва пригощають птахів смаколиками/фото: Слобожанський лісовий офіс

На Харківщині учні Бабаївського шкільного лісництва філії "Жовтневе лісове господарство" підгодовують птахів, щоб пернатим було легше перезимувати.

Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» розповіла фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко.

Для цього діти разом із дорослими наставниками-лісівниками Бабаївського лісництва філії "Жовтневе лісове господарство" виготовили годівнички. Розвісили їх на території лісництва та пригощають птахів різними смаколиками: сухарями, зерном, сушеними ягодами.

Турбота про птаство вже стала доброю традицією для дітей та лісівників. Щороку в лісництві організовують виготовлення, поновлення годівничок та підкорм пернатих. За словами працівників філії, корисна справа не лише допомагає врятувати птахів від голоду взимку, а й виховує екологічну свідомість у школярів.

Ми писали, що з настанням холодів у мисливських угіддях Слобожанського лісового офісу єгерська служба харківських лісогосподарських філій розпочинає підгодовувати звірів у лісах. Для цього заготовили необхідну кількість кормів.