На Харківщині горять ліси: ситуація досягла критичного рівня (фото, відео)

09.09.2024 18:50 Суспільство
Внаслідок російських обстрілів на Харківщині горять ліси/фото: Слобожанський лісовий офіс Внаслідок російських обстрілів на Харківщині горять ліси/фото: Слобожанський лісовий офіс

У лісах Харківщини склалася критична ситуація. Від початку вересня в лісах філій Слобожанського лісового офісу спалахнули пожежі на площі 133,3 га, з них верхові – 42,9 га. Переважна більшість займань виникла внаслідок ворожих обстрілів.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, нині горить ліс на площі понад 20 га на території Зміївської та Жовтневої філій. Пожежа спалахнула після російських обстрілів.

Через суху погоду вогонь розповсюджується миттєво. Лісова охорона працює з максимальним навантаженням. Працювати стає дедалі складніше – вогонь перекидається з прифронтових лісгоспів Держлісагентства та територій природно-заповідного фонду. Тривають масштабні пожежі в лісах Ізюмського району. Там вогнем охоплено понад 1600 га.

Лісівники також зазначають, що значна частка займань виникає внаслідок людської недбалості, та прохають берегти ліс і нагадують, що в умовах воєнного стану відвідувати ліси в Харківській області заборонено! 

Порушення правил пожежної безпеки в лісах тягне адміністративну та кримінальну відповідальність.

Ми писали, внаслідок пожежі у селі Студенок постраждали 130 домоволодінь, в яких проживали 205 осіб. Постраждалі від пожежі отримають допомогу та компенсації.