На Харківщині лісівники та зоозахисники висаджували ліс

26.03.2024 16:50 Суспільство
Лісівники, спільно з волонтерами UAnimals, висадили новий ліс/фото:Слобожанський лісовий офіс Лісівники, спільно з волонтерами UAnimals, висадили новий ліс/фото:Слобожанський лісовий офіс

На Харківщині у Валківському лісництві працівники філії «Жовтневе лісове господарство» спільно з волонтерами UAnimals висадили новий ліс.

 

Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» розповіла фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко. Учасники заходу – небайдужі харків'яни, котрі доєдналися до акції з відтворення лісів у дев’яти областях по всій країні.

Висадка лісу/фото:Слобожанський лісовий офіс

Висаджувати ліс допомагають волонтери/фото:Слобожанський лісовий офіс

«Для Харківщини створення нових зелених насаджень особливо актуальне. Ліси області суттєво постраждали внаслідок бойових дій. Значна частина лісових масивів Харківщини лишаються замінованими та забрудненими залишками вибухонебезпечних предметів, зокрема й одне з лісництв нашої філії. Тому приємно, що до висаджування нових лісів приєдналися й активісти, які цінують зелені насадження та готові їх примножувати», – сказав директор філії «Жовтневе лісове господарство» Тарас Галушка.

Висадка лісу на Харківщині/фото:Слобожанський лісовий офіс

Висадка молодих дерев/фото:Слобожанський лісовий офіс

Протягом кількох годин лісівники та волонтери висадили понад 3600 сіянців деревних порід. Це саджанці сосни звичайної, модрини та каштанів, які ростимуть неподалік Валок.

Висадка лісу на Харківщині/фото:Слобожанський лісовий офіс

Висадка лісу у Валківському лісництві/фото:Слобожанський лісовий офіс

Цьогоріч під час весняної лісокультурної кампанії у харківських філіях Слобожанського лісового офісу планують висадити близько 2 мільйонів сіянців лісових культур. Також лісівники Харківщини для гасіння лісових пожеж використовуватимуть сучасну техніку, придбану для філій Державним підприємством «Ліси України». Це прохідні пікапи, пожежні модульні установки і трактори.