На Харківщині перейменують ще майже 100 об’єктів топоніміки

10.07.2024 09:52 Суспільство
Фото: «Слобідський край» Фото: «Слобідський край»

Майже 100 топонімічних назв у Малоданилівській, Вільхівській, Південноміській, Циркунівській та Безлюдівській громадах Харківської області потребують перейменування.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

9 липня питання перейменувань топонімів розглянула робоча група з питань деімпералізації та деколонізації топонімії.

– Сьогодні ми закінчили перейменування об’єктів топоніміки по Харківському району області. На наступному засіданні розглянемо перейменування вулиць та провулків по місту Харкову. Чекатиму пропозицій від робочої групи. Особливе прохання – надавати назви, пов’язані з історією саме Харкова та його видатними особистостями, – зауважила Віта Ковальська.

В обговоренні взяли участь представники обласної військової адміністрації, голови громад, науковці, краєзнавці, представники культурної спільноти та інші. Свої пропозиції щодо перейменування вулиць та провулків висловлювали і самі мешканці громад. 

Нагадаємо, що у Новій Водолазі почалося опитування щодо перейменування вулиць, назви яких пов’язані з колоніальним минулим.

Також, у Харкові вулицю Родникову, що на Північній Салтівці, перейменували на честь волонтерки, військовослужбовиці Яни Червоної. Відповідне рішення підписав міський голова Ігор Терехов.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор: Галина Гришко