На Харківщині шляховики планують повноцінно відновити 20 зруйнованих мостів

19.07.2023 13:21 Суспільство
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

У Харківській області триває відбудова мостів, зруйнованих унаслідок збройної агресії росії. Планується повноцінне відновлення 5 мостів шляхом реконструкції та 15 – шляхом капітального ремонту.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області.

«По всіх зазначених об'єктах проводимо роботи з розроблення проектної документації. Проектні рішення пройшли відповідні погодження дорадчих органів та детально переглядаються фахівцями Служби відновлення», – йдеться у повідомленні.

Харківська область, ремонт мосту. Липень 2023

У ході виконання робіт планується відновлення мостів повністю або з частковим дотриманням нормативних вимог:

  • улаштування пішохідних/велопішохідних доріжок
  • ремонту дорожнього одягу на підходах
  • перенесення інженерних мереж
  • облаштування засобами організації та безпеки дорожнього руху, відеонаглядом, освітленням та системою моніторингу погодних умов

До кінця вересня планується завершення проектування по всіх об‘єктах відбудови.

Загалом у Харківській області у 2022 році було зруйновано 27 мостів. В об‘їзд зруйнованих мостів зведено 25 тимчасових переправ, які входять до найважливіших гуманітарних та військових маршрутів.

Харківська область, шляховики ремонтують міст. Липень 2023 р.

Нагадаємо, у Харківській області дорожники поновлюють розмітку пішохідних переходів та наносять осьову лінію для позначення напрямку в межах населених пунктів на автомобільній дорозі Р-46 Харків – Охтирка.

Нещодавно у Харківській області шляховики розпочали роботи з повноцінного відновлення мосту, який був зруйнований у лютому 2022 року. 

Нагадаємо також, у Харківській області в межах селища Хорошеве дорожники влаштували вже 2,4 кілометра шару покриття з асфальтобетонної суміші

Більше новин Безлюдівка читайте на нашому сайті.