На Харківщині ворожими обстрілами пошкоджені ЛЕП та газопровід

21.11.2023 11:27 Суспільство
Фото ілюстративне / Міненерго Фото ілюстративне / Міненерго

У Харківській області через ворожі обстріли без світла залишаються понад 17,5 тисячі абонентів.

Як передає «Слобідський край», про це 21 листопада повідомили у Міністерстві енергетики України. 

«Ворог завдав нових ударів – пошкоджено повітряні лінії. Тривають роботи з відновлення. Залишаються без світла понад 17,5 тисячі абонентів. Також обстрілом пошкоджено газопровід низького тиску», – йдеться у повідомленні.

У НЕК «Укренерго» повідомили, що аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Загалом через бойові дії та з інших причин в Україні без світла залишається 423 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Нагадаємо, фахівці АТ «Харківобленерго» щоденно працюють над відновленням енергопостачання після обстрілів у тих громадах, де дозволяє безпекова ситуація та з дозволу військових. Так, минулого тижня енергетики відновили електропостачання для більш ніж 800 споживачів лівобережної частини Куп'янська, Подолів, а також Козачої Лопані Харківської області. 

Раніше ми повідомляли, що енергетики відновили електропостачання у селі Курулька Ізюмського району Харківської області.

Нагадаємо також, за минулу добу під ворожими обстрілами опинилися понад 16 населених пунктів Харківської області. Внаслідок обстрілів Козачої Лопані загинув місцевий мешканець.