На Харківщині за тиждень сапери розмінували 89 гектарів території

04.08.2023 10:25 Суспільство
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

У Харківській області протягом тижня, з 27 липня до 2 серпня, саперні підрозділи знешкодили 1140 вибухонебезпечних предметів, а також розміновано 16 гектарів сільгоспугідь та 33 об'єкти.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

«Сапери перевірили понад 53 кілометри ліній електропередач і підключили до мережі 83 абоненти. Також обстежили 2,5 кілометра ділянок автодоріг і 5 кілометрів залізничних колій. Окрім того, розмінували 310 метрів газопроводів, 20 метрів водогонів та 0,06 га акваторії», - розповіли в Департаменті цивільного захисту ХОВА.

Нагадаємо, мінна небезпека у Харківській області залишається високою.У ДСНС України в Харківській області вкотре попереджають, що нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків.

  • Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами.
  • Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети.
  • Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.
  • У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами «101», «102» або «112».

Харківська область, розмінування. Інфографіка з 27 липня до 2 серпня

У Харківській області станом на липень 2023 року замінованими залишаються близько 570 тисяч гектарів сільгоспугідь, для першочергового розмінування затвердили 159 тисяч гектарів.

Нагадаємо також, що харківські аграрії можуть подати заявку на розмінування земель сільгосппризначення через Державний аграрний реєстр (ДАР). Термін для заявки на участь у програмі – до 15 серпня.

Також у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань, чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.