На Харківщині запускають програму фінансової підтримки сімейних форм виховання

05.10.2023 13:54 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-27 роки ухвалили 5 жовтня під час сесії обласної ради.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію пресслужби ХОВА.

Наразі на Харківщині на обліку служб у справах дітей перебуває 4277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. До сімейних форм виховання влаштовано 4139 дітей, з яких 1196 проживають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях, 2943 – в сім'ях опікунів та піклувальників.

У межах Програми прийомні сім'ї, ДБСТ та сім'ї патронатного вихователя після 15-річного терміну функціонування отримають одноразову адресну допомогу в розмірі 50 тисяч гривень.

Крім цього, для родин, які утворили прийомну сім'ю, ДБСТ або сім'ю патронатного вихователя, передбачена одноразова адресна допомога у розмірі 30 тисяч гривень.

Також у межах Програми для прийомних сімей та ДБСТ, які взяли на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, дитину з інвалідністю групи А, що потребує паліативної допомоги, передбачена щомісячна адресна допомога у розмірі 5 тисяч гривень.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.