На Харківщині зросла кількість інфекційних захворювань: майже половина — діти

25.09.2024 15:32 Суспільство

За 8 місяців 2024 року на Харківщині зафіксовано 70 558 випадків інфекційних захворювань, включно з грипом і респіраторними вірусами. Це на 12,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Захворюваність серед населення загалом залишилася на рівні минулого року — 2,7%. Водночас частка хворих дітей зросла до майже 40%.

Серед інфекційних хвороб (без грипу та респіраторних вірусів) найбільше поширені кишкові інфекції — вони складають 41,8% від загальної кількості.

Порівняно з минулим роком значно збільшилися випадки таких хвороб:

  • сальмонельозу — на 24,8%,
  • гастроентероколітів із встановленим збудником — на 32,6%,
  • гастроентероколітів із невстановленим збудником — на 24,2%,
  • лямбліозу — на 13,4%.

Деякі інфекції, навпаки, стали менш поширеними. Наприклад, на 18,6% знизився рівень захворюваності на шигельоз, на 9% — на туберкульоз, а на кір — на 27%.

За допомогою через укуси тварин звернулося майже 2500 осіб, з них 52 постраждали від диких тварин. Також на 55% збільшилася кількість постраждалих від укусів кліщів, серед яких майже 35% — діти.

Раніше ми писали, що Лозівська та Балаклійська територіальні громади Харківської області розвивають взаємодію щодо розвитку сфери охорони здоров’я та відновлення медичних закладів, які постраждали в наслідок бойових дій.