На службі у 92-ї ОШБр з’явився робот-мінер нової модифікації

02.09.2024 16:52 Суспільство
Олександр, пілот робота-мінера / Фото: сторінка  Facebook 92 ОШбр Олександр, пілот робота-мінера / Фото: сторінка Facebook 92 ОШбр

На службі в 92-ї Окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка з’явився новий помічник – наземний роботизований комплекс «Воля-Е» на «гусениці». Він прийшов на зміну роботу-«таргану» на колесах.

Історію про роботизований комплекс "Воля-Е" на своїй сторінці у Facebook виклала пресслужба 92 Окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, повідомляє медіа "Слобідський край".

 Про роботу робота-мінера нової модифікації розповідає його пілот Олександр.

– На ньому можна ТМКи (міни. – Ред.) возити і поранених із зони бойових дій вивозити. З ним набагато легше: не треба тягти на плечах ті ТМКи. Виїхав собі з бліндажа і відвіз куди треба. Так само і пораненого – забрав і вивіз. Так, він не всю роботу за нас виконує, але він нам допомагає, – зазначає Олександр.

Є такі завдання, в яких незамінними є руки сапера.

– Наприклад, зняти «розтяжку» чи ще щось. А от там, де треба зробити протитанкове поле, він незамінний. У разі, якщо робот виконав бойове завдання і врятував життя людям, то його не шкода. Краще втратити «таргана» чи «Волю-Е», ніж людину. Я так думаю. Упевнений, що всі так думають, – говорить Олександр.

Нагадаємо, нещодавно з російського полону повернулися шестеро жителів Харківської області.

Також нагадаємо, що мати харківського льотчика «Джуса», який минулого серпня загинув під час навчань, здійснила мрію сина та сіла за штурвал американського винищувача F-16.