«Найтяжче – дійти до окопів, минаючи мінні поля», – як бригада «Спартан» готує штурмовиків

16.10.2023 11:22 Суспільство
Фото: Східне територіальне управління НГУ Фото: Східне територіальне управління НГУ

В історії війни штурм окопів завжди був вирішальною частиною стратегії, яка вимагає від солдатів мужності, спритності та доброї підготовки. Окопи – це заглиблені або підняті позиції на полі бою, які зазвичай використовуються для захисту або обстрілу ворожих сил.

Штурм окопів потребує як ретельного планування, так і спеціальної тактики. Нацгвардійці бригади «Спартан» відпрацьовують усе це під час тактичних навчань.

Про це медіа «Слобідський край» розповіли у Східному територіальному управлінні Національної гвардії України.

«Зараз відпрацьовуємо штурм окопів, під'їзд БТРом до окопів та знищення ворога безпосередньо в самих окопах двома групами із застосуванням гранат, стрілкової зброї, димів та БТРа», – ділиться командир взводу бригади «Спартан» Границя.

нацгвардія

Як зазначає нацгвардієць, свої навички бійці здобули у бою, при штурмі населеного пункту Козача Лопань, КПВВ «Майорськ», при обороні Бахмута, і одна з останніх гарячих точок населений пункт Роботине Запорізької області.

навчання

«Проводимо навчання бійців згідно з тим, що ми там побачили, враховуючи всі недоліки, допрацьовуємо, робимо все для перемоги. Дуже багато помилок у тому, що бійці з остраху біжать вперед, а потім отримують тяжкі поранення й потребують довгої евакуації. Зараз пробуємо, щоб повільно та збалансовано оцінювали ситуацію, обстановку на полі бою, бо в окопах противника дуже багато замаскованих приміщень накопано. Намагаємось донести бійцям, щоб знаходили «нори» противника і ми зазнавали менше втрат», – додає Границя.

гвардійці

Бійці кажуть, що найтяжче – дійти до окопів, минаючи мінні поля. Штурм окопів – це завдання, яке потребує не лише фізичної витривалості, але й психологічної міцності бійців. У таких ситуаціях спільна робота команди та дисципліна є ключовими факторами успішного штурму.

штурмовики

«Спартан»

навчання гвардійців

Раніше ми розповідали про Андрія на псевдо «Скло». Він – боєць Національної гвардії України. Чоловік отримав кулю від снайпера, потрапив під артобстріл, але, незважаючи ні на що, збирається знову стати на захист України.

А також про майора медичної служби Надію

Та про те, що боєць з Ізюма Богдан «Сільвер», який втратив ногу в бою, взяв участь в «Іграх нескорених». 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.