Негода на Харківщині: водіїв попередили про нову небезпеку

15.12.2023 12:24 Суспільство
На трасах Харківщини працює спецтехніка / фото Служба відновлення та розвитку На трасах Харківщини працює спецтехніка / фото Служба відновлення та розвитку

У Харківській області внаслідок різкого похолодання можливе ускладнення руху. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

«Дорожні служби забезпечують проїзд автошляхами Харківщини. Внаслідок різкого похолодання до -7 градусів за Цельсієм можливе ускладнення руху», – йдеться у повідомленні.  

Впродовж доби проїзд дорогами місцевого та державного значення забезпечували 214 одиниць спецтехніки.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області розповіли, що минулої доби дорожникам вдалося впоратися з наслідками циклону і уникнути перекриття руху автошляхами державного значення.

«Циклон, що прийшов із заходу та приніс із собою сніг, мокрий сніг, який перейшов у крижаний дощ, перетворив дороги на суцільну ковзанку. Фахівці Служби доклали всіх зусиль, аби не допустити зупинення руху», – повідомляють дорожники. 

Крім того, дорожники прибрали понад десяток дерев, що впали на дорогу через ожеледь. Наразі роботи з очистки доріг продовжуються, водіїв просять не заважати роботі спецтехніки, бути уважними за кермом, дотримуватися правил дорожнього руху та обрати безпечний швидкісний режим.

Нагадаємо, минулої доби у Харківській області через негоду без світла залишились майже три тисячі споживачів. У Харкові через негоду 14 грудня сталася аварія в енергосистемі, яка могла призвести до опалювального колапсу.