Окупанти поширюють фейкову новину про авіашоу в Харкові

23.08.2023 15:51 Суспільство

Інформацію про те, що в Харкові 25 та 26 серпня відбудеться авіашоу, на якому продемонструють новітні розробки дронів, поширюють російські Телеграм-канали.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Окрім цього, пропагандисти закликають українців не приходити на захід через можливі провокації з боку українських військових.

«Інформація про те, що захід відбудеться 25 та 26 серпня не відповідає дійсності. Згідно з офіційною заявою організаторів авіашоу, подія перенесена на невизначений термін. Пропагандисти свідомо поширюють цей фейк, щоб посіяти панічні настрої серед населення та перекласти вину за свої ймовірні майбутні злочини на українців», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно у місті Харків правоохоронці викрили чергового любителя «руського миру», який у соцмережах виправдовував російську агресію проти України, дискредитував ЗСУ та ставив під сумнів існування української держави.

Нагадаємо також, що у ХОВА та Харківській міськраді закликають жителів у святкові дні уникати великого скупчення людей, щоб не дати ворогу привід для провокацій.

Раніше Харківська обласна влада попереджала про те, що ворог посилив розповсюдження фейків та інформаційних вкидів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.