Пенсії у Харківській області: кому і на скільки підвищили з 1 квітня

13.06.2024 15:35 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Згідно з чинним законодавством органи ПФУ в Харківській області з 1 квітня провели перерахунок пенсій по стажу, а також по стажу та заробітній платі для понад сімдесяти тисяч осіб.

Про це медіа «Слобідський край» повідомили у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Харківській області.

Національне законодавство передбачає, що кожного року з 1 квітня працюючим пенсіонерам проводиться автоматичний перерахунок пенсій за стаж, набутий в останні два роки.

– У разі якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої обчислена пенсія, – зазначили в обласному управлінні ПФУ і додали, що перерахунок проводиться без додаткового звернення особи – автоматично.

Перерахунок пенсій проводиться після надходження до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомостей про нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 1 квартал 2023 року.

– Органами Пенсійного фонду України в Харківській області з 1 квітня 2024 року проведено перерахунок пенсії по стажу 65,9 тис. пенсіонерам, середній розмір підвищення склав 121,38 грн та 8,4 тис. пенсіонерам по стажу та заробітній платі, середній розмір підвищення склав 454,38 грн, – повідомляє обласне управління ПФУ.

За даними Міністерства соціальної політики України у 2024 році перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Це близько 6,2 % від їх загальної кількості. Всього на 1 січня 2024 року в Україні нараховувалось 10,51 млн пенсіонерів.

«Слобідський край» раніше повідомляв, як у Харківській області збільшуються житлові субсидії.

Автор: Федір Штефанович