Пилові бурі та можливі заморозки на Харківщині: що кажуть синоптики

02.10.2024 18:25 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Наразі немає ймовірності пилових бур на території Харківської області через слабкий вітер. Але сухе повітря та відсутність сонця вночі, що стають тривалішими, можуть спричинити заморозки.

Про це медіа «Слобідський край» заявили у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Синоптики зазначили, що через слабкий вітер про таке явище, як пилові бурі, говорити не варто ані сьогодні, ані найближчим часом.

– Втім, зараз сухе повітря та сухий ґрунт. А також можливі пожежі. Погіршення видимості у повітрі, що спостерігалося останніми днями, спричинено тим, що частки пилу, гарі підіймалися у граничний – прилеглий до землі – шар атмосфери, забруднюючи його, зменшували прозорість. Наразі небо більш проясняється. На сьогодні, на завтра пилових бур не очікуємо, – говорить черговий синоптик центру Валентина Муратова. 

Так само не очікуються у Харківській області опади, принаймні до 6 жовтня.

– Найближчим часом погоду визначатиме гребінь циклону з північного сходу. Опади будуть відсутні. Назавтра нічні температури – 4-9º тепла. Місцями на ґрунті можливі заморозки до -2º, тому що повітря сухе та встигає охолонути за відсутності сонячної радіації. Вдень температура 20-25º тепла, – повідомила синоптик.

Наступної доби температура вночі дещо підвищитися 7-12º тепла. Вдень повітря прогріється до 20-25º тепла. Таку температуру та суху погоду синоптики прогнозують приблизно до кінця тижня.

– Тільки 6 жовтня місцями по Харківській області ймовірні невеликі дощі. А поки дуже сухо, – зауважили у метеоцентрі.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, де і коли у жовтні можна буде спостерігати комету над Харківщиною.