Поки воював – став дідусем: історія бійця з харківської бригади

19.06.2024 19:51 Суспільство
Фото: 92 ОШБр Фото: 92 ОШБр

Віктор – зенітник у 92-й ОШБр. За понад два роки чоловік встиг побувати у кількох підрозділах: спочатку рембат, потім піхота, а тепер – ППО. А поки  воював, став дідусем дівчинки, яку назвали Вікторія.

Історію бійця пресслужба 92-ї ОШБр виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

58-річний харків’янин Віктор на початку повномасштабного вторгнення не чекав повістки, тому вранці 25 лютого 2022 року прибув у військкомат. Чоловік встиг побувати у кількох підрозділах, нині – у ППО. У стислі терміни він опанував ЗРК «Стріла-10» на базі МТ-ЛБ і тепер, разом з молодими і завзятими хлопцями, щодня збиває російські бляшанки у небі.

– Тут все дуже схоже на машину, але замість керма – ричаги. Я перший час плутався, бо у машини своя специфіка. Задача механіка-водія – стежити за броньованою машиною. Наша бойова робота триває хвилини, а от очікування займає дуже багато часу. Найголовніше побачити ціль у небі, важко вистежити у сонячні дні, якби не прилади, було б ще важче, – говорить військовий.

Чоловік говорить, що зараз воювати стало дещо важче аніж на початку війни.

– Ми вчимося, але й вони не стоять на місці – стають розумнішими, хитрішими, деякі прилади у них потужніші. Стало важче, але ми все одно збиваємо. Наш екіпаж – хлопці молоді, добре навчені й на їхній стороні фарт, бо без нього на війні ніяк, – каже Віктор.

– Бувало таке, що у нас по 20 днів не було зв’язку, але я з родиною на зв’язку. За час війни у мене народилася онучка, назвали Вікторія, а я її називаю «маленька Перемога», – розповідає чоловік.

Раніше ми писали про 24-річного військовослужбовця з позивним Лонжерон‎, який нині командир піхотного підрозділу 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України. Чоловік пройшов Балаклію, Куп’янськ, Кліщіївку та Кремінну.

Та про Дмитра з позивним «Мітяй» – військовослужбовця 209 окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. За два роки війни бойові завдання доводилося виконувати на різних ділянках фронту, зокрема – на Донецькому і Лиманському.

А також про Віталія – військовослужбовця 92 ОШБр. Нині він артилерист, член екіпажу причіпної артсистеми 2Б16 «Нона-К». До повномасштабного вторгнення чоловік був підприємцем.

Автор: Ксенія Карпенко