Поміняв сопілку на автомат: історія бійця, який нині воює на Харківщині

12.06.2024 19:51 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Анатолій на псевдо «Фарт» нині прикордонник. 30 років свого життя він віддав творчості – освоїв клавіші та гру на сопілці, став вчителем музики.

Історію бійця розповіли у пресслужбі ДПСУ, повідомляє медіа «Слобідський край».

З початком повномасштабного вторгнення пішов до військкомату, а в лютому 2024 року мобілізувався в 1-й прикордонний загін. Чоловік говорить, що частково здійснилася давня дитяча мрія – став військовим.

Зараз Анатолій воює на Вовчанському напрямку. Брав участь у стрілецьких боях з ворожими ДРГ та виправдав свій позивний «Фарт», адже вдалося зупинити спробу прориву противника та закріпитися на вигідних позиціях.

Анатолій каже, що 24/7 перебуває у бойовій готовності, його позиція знаходиться за 200-300 метрів від ворога, тому перестрілки бувають часто. Та навіть у таких умовах він не втрачає свій життєвий позитив, і щоб заглушити постріли ворожих автоматів, «Фарт» співає просто на позиціях.

Раніше ми писали про гвардійця на псевдо Шериф, який вступив до лав 3-ї бригади оперативного призначення з перших днів її створення. Офіцер бригади «Спартан» — про 10 років боротьби з російськими загарбниками.

Та про Віктора з позивним «Механік» – військовослужбовця 123-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Чоловік брав участь у Харківському контрнаступі та у багатьох інших запеклих боях.

А також про дев’ятнадцятирічного Богдана на псевдо «Браво» – військовослужбовця  прикордонної бригади «Сталевий кордон». Зараз чоловік захищає Харківську область.