Пошук зниклих безвісти військових: куди звертатися жителям Харківщини

23.09.2024 12:09 Суспільство
Пошук зниклих безвісти / Фото: ГУ НП Пошук зниклих безвісти / Фото: ГУ НП

Жителі Харківської області, які розшукують військовослужбовців, які зникли безвісти або потрапили у полон, повинні звернутися до найближчого територіального відділу поліції та написати заяву.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області.

Якщо ви втратили зв'язок зі своїми рідними, отримали сповіщення про безвісне зникнення військовослужбовця, необхідно звернутись до найближчого територіального відділу поліції та написати заяву за вказаним фактом. 

Правоохоронці зареєструють кримінальне провадження. Після цього у рідних зниклої особи будуть відібрані біологічні зразки з метою призначення молекулярно-генетичної експертизи. При цьому поліція зосереджує увагу громадян, що вказані дії не свідчать про загибель особи, з якою втрачено зв'язок.

Також в Головному управлінні Національної поліції в Харківській області створено Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Представники центру надають консультації під час особистого прийому, який здійснюється в місті Харкові за попереднім записом або під час звернення на телефони гарячої лінії: 063 311 35 40, 093 168 18 51.

Телефони працюють в будні дні з 09 до 18 години.

Інформацію про роботу центру можна переглянути на офіційному сайті Головного управління Національної поліції в Харківській області https://hk.npu.gov.ua/hromadianam/rozshuk-osib-znyklykh-bezvisty-za-osoblyvykh-obstavyn

Нагадаємо, матеріальну допомогу в розмірі 50 тисяч гривень з обласного бюджету вже отримав 31 житель Харківщини, який повернувся з російського полону.

Раніше «Слобідський край» повідомляв, що ті, хто повернувся з полону, отримують кошти на лікування за рішенням Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.