Продукти, засоби гігієни та дошки: громади Харківської області отримали гуманітарну допомогу

22.08.2023 07:53 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Впродовж тижня, що минув, обласний гуманітарний штаб відправив у громади Харківської області 15 тонн продуктів, 7500 проднаборів та 2,2 тонни засобів гігієни.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

До Циркунівської, Красноградської, Первомайської, Балаклійської, Золочівської та Чкаловської громад передали майже 15 тонн продуктів, до Куп'янської і Великобурлуцької громад – 2,2 тонни засобів гігієни, а до Вовчанської – 6500 дошок. 

7500 продовольчих наборів передали жителям Пісочинської, Первомайської, Донецької, Краснокутської громад, а також ГО «Воля, Перемога, Об'єднання України» і БФ «Долоньки миру», які далі доставляють цю допомогу населенню. 

На потреби трьох санаторних, восьми спеціальних шкіл, а також наукового ліцею «Обдарованість» передали 99 рекреаційних наборів і наборів раннього розвитку.

Харківська область, гуманітарна допомога у громади з 14 по 18 серпня. Інфографіка

Нагадаємо, у місті Дергачі Харківської області сімейні продуктові набори отримали родини військовослужбовців, які беруть (або брали) участь у бойових діях у зоні АТО/ООС та під час повномасштабної російсько-української війни.

Нагадаємо також, що за час повномасштабного вторгнення до програм допомоги Харківській області приєдналося чимало міжнародних партнерів. Наразі завдяки їхній підтримці громади отримують вікна, генератори, канцтовари для дітей тощо. 

Раніше ми писали, що Борівська, Золочівська, Ізюмська, Кіндрашівська, Куп’янська, Курилівська та Солоницівська громади Харківської області розроблятимуть програми та плани комплексного відновлення територій за підтримки U-LEAD.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.