Росіяни поширюють фейк, звинувачуючи ЗСУ в обстрілах Харківщини

29.08.2024 13:16 Суспільство

Російська пропаганда знову вдалася до дезінформації, звинувачуючи ЗСУ в обстрілах Харківщини.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на ОТУ «Харків».

російська пропаганда черговий раз звинуватила Збройні Сили України в обстрілах прикордонних населених пунктів на Харківщині. Як і у 2014 році, пропагандисти спеціально акцентують увагу на тому, що нібито обстріли здійснюють військовослужбовці із західних регіонів України. Цей старий прийом спрямований на посилення розбрату серед українців.

Мета цих маніпуляцій очевидна: відвернути увагу від власних злочинів, зневірити українців в їхніх силах та дестабілізувати ситуацію в регіоні. Проте українці вже мали справу з подібними атаками і пам'ятають, як російські війська обстрілювали мирні міста Донбасу, намагаючись розпалити ворожнечу всередині країни.

– Сьогодні, як і десять років тому, українці демонструють згуртованість та незламність духу. Ми розуміємо, що справжній ворог – це кремлівський режим та його посіпаки. А їхні брехливі наративи вже не мають такої сили, як колись, – додали у повідомленні.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення українські спецслужби заблокували діяльність 86 російських ботоферм в Україні, які контролювали три мільйони облікових записів у соцмережах.