Як на Харківщині працює машина, призначена для знешкодження «пелюсток» (фото, відео)

14.07.2024 17:28 Суспільство
Сапер працює з машиною MV-4 / Фото: ДСНС Сапер працює з машиною MV-4 / Фото: ДСНС

Протипіхотними мінами дистанційного мінування типу ПФМ-1 «Пелюстка» окупанти рясно всіяли поля на деокупованих територіях Харківської області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ДСНС України в Харківській області.

Ця міна має пластиковий корпус, тому її складно виявити металодетектором. А ще через її незвичну форму діти можуть сприймати міну як іграшку й отримати серйозні поранення або загинути.

Сапери за допомогою машин механізованого розмінування очищують Харківщину від ворожої вибухівки.

— Одна з таких машин — MV-4. Це легка роботизована машина, створена для знешкодження саме протипіхотних мін, а також інших нерозірваних боєприпасів. Головна її перевага — дистанційне керування, завдяки чому оператор знаходиться на безпечній відстані. MV-4 є однією з найкращих у світі роботизованих систем легкої категорії, — розповідають рятувальники.

Нагадаємо, 12 липня у селі Стариця Вовчанської громади шестеро мирних мешканців підірвались на розтяжці, яку залишили після себе росіяни.

Вчергове нагадаємо, у Харківській області треба чітко дотримуватися правил мінної безпеки. Особливо це стосується деокупованих територій та населених пунктів, на території яких велися бойові дії.

7 липня біля 17-го міського кладовища на ґрунтовій дорозі у лісі в бік села Циркуни Харківського району внаслідок підриву машини на міні загинули 44-річний і 53-річний чоловіки, 64-річна жінка, 5-річний хлопчик, двомісячна дівчинка та їх 25-річна мати.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram