Синєгубов розповів про ситуацію з електроенергією на Харківщині

01.04.2024 14:11 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Дефіцит електроенергії є як по Харкову, так і по області. В регіоні продовжують діяти погодинні графіки відключення світла.

Про це в етері Національного телемарафону повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, пише «Слобідський край».

– Ми намагаємося скоротити термін, коли у людей немає електроенергії вдома. Однак досить важко, енергогенеруючі підприємства, які ми мали по області, вони дуже сильно зруйновані. Наразі проводимо роботи, щоб прийняти електроенергію із сусідніх суміжних областей. Однак це досить важко, бо маємо запускати і промисловість, і міський електротранспорт. Наразі у нас дефіцит енергії від 100 до 200 МВт по області, включаючи місто Харків, – говорить Синєгубов. 

Нагадаємо, з 1 по 7 квітня на Харківщині буде діяти оновлений графік відключень світла. Роботи з відновлення зруйнованої енергетичної структури у Харкові тривають, при цьому казати про терміни закінчення робіт зарано.

У КСП «Харківміськліфт» закликали мешканців Харкова не користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до запланованого відключення електроенергії. Це пов’язано з відхиленнями від графіків відключень, про які повідомлялося раніше.