Скільки енергії виробляють сонячні електростанції Харківщини

25.09.2024 14:50 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Сонячні електростанції та установка на біогазі у Харківській області відпускають енергію у загальну енергосистему Україні. Низка комунальних підприємств регіону також використовують відновлювальні джерела енергії.

Про це медіа «Слобідський край» повідомили Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації.

У обласному Департаменті ЖКГ наголосили, що навіть за умов воєнного стану в Україні триває робота та проводяться заходи, мета яких забезпечення енергетичної незалежності, у тому числі, із застосування відновлювальних джерел.

За даними на середину літа 2024 року, Департамент перелічує низку об’єктів відновлювальної енергетики, що відпускали енергію в загальну об`єднану енергетичну систему України.

Йдеться про двадцять промислових сонячних електростанцій. Загальна потужність їх становить 26,57 мегават та 1061 сонячних електростанцій фізичних осіб, які здані виробляти 26,5 мегават. Обсяг виробленої електричної енергії з початку 2024 року склав 9,2  тис мегават-годин та 13,2 тис мегават-годин відповідно. Також у Харківській області функціонує установка на біогазі. Потужність її складає 1,9 мегават. Обсяг виробництва за перше півріччя 2024 року склав 2,8 тисяч мегават-годин.

На Харківщині суб’єкти господарювання також оснащуються відновлювальними джерелами енергії для задоволення власних потреб споживання. Зокрема, це навчальний заклад та лікарні у Харкові, свердловина у Залимані Савинської громади, низка комунальних підприємств у Богодухові.

Раніше «Слобідський край» розповідав, як в Ізюмській громаді готуються до опалювального сезону.