Скільки медзакладів, пошкоджених окупантами, вдалося відновити на Харківщині

18.06.2024 10:35 Суспільство
Харківській міський пологовий будинок №1 / фото ілюстративне, Харківська міська рада Харківській міський пологовий будинок №1 / фото ілюстративне, Харківська міська рада

У Харківській області вдалося повністю відновити 92 об'єкти медзакладів, ще 114 відновлені частково. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я України.

«Попри системні обстріли та атаки російської армії української цивільної інфраструктури, зокрема й медичної, в Україні працюють над відновленням медзакладів. Ідеться про пошкоджені українські лікарні, амбулаторії, пологові, поліклініки тощо», йдеться у повідомленні. 

Загалом з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Харківській області було пошкоджено 338 об'єктів медзакладів та 25 повністю зруйновані та не підлягають відновленню.

Крім того, від початку війни росія пошкодила 166 автівок екстреної медичної допомоги, знищила 261 та захопила 125 автівок «екстренки».

Нагадаємо, у Балаклійській громаді медики для безперебійної роботи у разі аварійного відключення від електроживлення використовують супутниковий інтернет Starlink. Це дає можливість працювати в електронному реєстрі листків непрацездатності, виписувати рецепти, які підлягають реімбурсації, надавати послуги з реєстрації новонароджених в «Є-Малятко». 

Нагадаємо також, що у Харківській області 17 лікарень за договором з НСЗУ надають послуги за пакетом «Медична допомога при пологах», 8 цих закладів – у Харкові, а також по одному в Балаклії, Богодухові, Валках, Ізюмі, Краснограді, Лозовій, Мерефі, Первомайському, Чугуєві.

Автор: Галина Гришко