Скільки ще на Харківщині дощитиме

29.11.2021 12:37 Суспільство
На території Харківської області діє циклон "Benedikt", який приніс із собою зміни у погоді та опади.

Про дії циклону, зміни у погоді та поглиблення атмосферного фронту розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Похолодання, декілька днів поспіль дощитиме, а хмарність буде мінливою – такі наслідки дії циклону "Benedikt", у зоні дії якого знаходиться Харківська область. Так на 30 листопада синоптики зазначають хмарність з проясненням, а південно-західний вітер рухатиметься зі швидкістю 15—20 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 1—6° тепла та вдень близько 3—8° тепла.

Як зазначають самі синоптики, дія циклону поступово поглиблюється на схід Європи, що несе за собою різкі зміни у погоді.

1 грудня трохи похолоднішає, а вночі мінлива хмарність доповниться невеликим снігом. Удень же істотних опадів непердбачено. Вітер південно-західний триматиметься на позначці 9—14 метрів за секунду. Вночі варто очікувати температуру в районі  1—6° морозу , а вдень синоптики передбачають невеличке потеплішання від - 2 до +3° тепла.

Читайте також: Опади та заморозки: що несе на Харківщину антициклон

Відсутність опадів та мінлива хмарність очікує на жителів Харківщини 2 та 3 грудня. Пов'язано це з поглибленням циклону "Benedikt" на східну частину Європи. Відтак 2 грудня синоптики передбачають мінливу хмарність, без опадів та з південним вітром зі швидкість 9—14 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься від  0° до 5° морозу, а вдень 2—7° тепла. Вже 3 грудня температура вдень сягатиме 5—10° тепла, а хмарність без опадів залишиться незмінною.

– Зниження температури, опади та мінливість погоди – ось чого треба очікувати на цьому тижні. Надовго циклон "Benedikt" на Харківщині не затримається, а атмосферний фронт буде лише поглиблюватися, – розповіла «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Кондаурова.

Автор:
Микита Гузенко
Теги: