Стримування ворога — буденна справа воїнів Залізної бригади: історія танкіста

28.09.2023 11:21 Суспільство
Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада

35-річний Сергій, командир танкової роти. До повномасштабного вторгнення росії керував ІТ-стартапом у Львові. 

Тепер він віддає накази на виконання бойових завдань та думає про те, як краще захистити свої війська від нальотів російської авіації. 

Наразі його підрозділ обороняє Куп’янщину, яку російські війська відчайдушно намагаються відбити. Історію бійця опублікувало європейське видання «Die Welt», повідомляє «Слобідський край».

– Великою проблемою зараз є атаки дронів-камікадзе «Ланцет» і так звані FPV-дрони. Як і в інших підрозділах закріпили на танках динамічний захист. Якщо влучає дрон, відбувається вибух, і танк виживає, – пояснює Сергій.

Він також встановив на свій позашляховик пристрій і антену, які попереджають його про дрони в небі під час руху. Військовий зазначає, що росіяни посилили тиск у регіоні та змінили тактику. На фронті більше немає цілих підрозділів, які біжать із гучними криками «ура».

Залізна бригада

– У них тут зібрано досить багато військ. Але рельєф місцевості ускладнює їхнє просування. Ця війна зараз ведеться невеликими ударними групами, які за підтримки бронетехніки виходять і намагаються знайти слабке місце противника, - каже чоловік.

Сергій каже, рішення продовжувати битися за кожен метр на північному сході – правильне. За його словами, росія тільки й чекає, коли Україна відкриє фланг і розвалить оборону. Такий сценарій може викликати ланцюгову реакцію, яка загрожує й іншим ділянкам фронту.

Боєць говорить, що вони сподіваються на підтримку західних партнерів та не проти поміняти старенькі Т-72 на танки Leopard.

танкісти

Раніше ми розповідали, про «Ару» - військовослужбовця 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії. Чоловік воює від початку повномасштабного вторгнення. Бойовий досвід набував у боях за Балаклію та Серебрянський ліс. За його спостереженнями, тактика ворога суттєво змінилася за цей рік.

А також про бійця з Ізюма Богдана «Сільвера», який втратив ногу у бою, взяв участь у «Іграх нескорених». 

Та про командира взводу 5-ї Слобожанської бригади з Харкова «Ключа», якому вдалося повернутись з тривалої ротації у Серебрянському лісі без втрат загиблими.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.