У цьому році учнів 4-х і 9-х класів звільнили від ДПА

14.02.2023 17:19 Суспільство
Набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 11 січня 2023 року про звільнення від проходження ДПА учнів 4-х і 9-х класів.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти та науки.

Згідно з документом, від проходження державної підсумкової атестації звільнюються учні, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році.

Наказ підготовлено з метою збереження життя і здоров’я учнів в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки розглядає проведення у 2023 році удосконаленого Національного мультипредметного тестування, як альтернативу ЗНО.

У 2023 році тестування для вступу в заклади вищої освіти України абітурієнти проходитимуть з двох обов'язкових предметів, а також одного предмета за вибором, а саме: обов'язкові предмети – українська мова та математика. Предмети за вибором – історія України, іноземна мова, біологія, фізика, хімія.

Нагадаємо також, що в закладах вищої освіти Харківської області впроваджують програму трансформації галузі «Освіта 4.0: український світанок», яка є частиною Плану відновлення України. На час війни основним завданням ВНЗ буде не допустити відпливу абітурієнтів з регіону