У Харківській області до кінця року планують відкрити 20 ЦНАПів

20.06.2023 18:42 Суспільство

У Харківській області станом на 20 червня Центри надання адміністративних послуг працюють у 34 територіальних громадах із 56.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 20 червня розповів в. о. директора Департаменту цифрової трансформації регіону ХОВА Віталій Шапірко.

За його словами, до кінця 2023 року в Харківській області планують відкрити ЦНАПи ще у 20 громадах. 

«Ідеться не тільки про деокуповані території, але й інші громади, які у зв’язку з ворожим вторгненням не встигли відкрити ЦНАПи, оскільки були змінені графіки й плани», – сказав Віталій Шапірко.

Загалом у Харківській області до війни ЦНАПи працювали у 36 громадах. На сьогодні Центри Дворічанської та Вовчанської ТГ не функціонують у зв’язку зі складною безпековою ситуацією. У решті деокупованих громад області вже відновили роботу всі 13 ЦНАПів, які працювали до 23 лютого 2022 року.

Також Віталій Шапірко розповів, що Департамент робитиме все можливе, щоб кожен ЦНАП отримав статус Центр «Дія» і жителі громад були забезпечені найвищим рівнем послуги. Наразі в Центр «Дія» трансформували ЦНАП Мереф’янської громади.

«ЦНАП має сконцентрувати в собі всі послуги, які громадяни отримують у різних органах влади: це паспортні послуги, які ми отримуємо у міграційній службі; це водійські посвідчення, які ми зараз отримуємо у сервісних центрах; послуги з нерухомістю, земельні, які ми зараз отримуємо через Державний земельний кадастр тощо. Повний спектр послуг громадяни мають отримувати в одному місці  – у ЦНАПі», – сказав Віталій Шапірко.

Загалом у базовому переліку є близько 430 послуг, які мають надаватися в ЦНАПах.

Нагадаємо, громади Харківської області, в яких раніше не було ЦНАПів, уже розробили дорожні карти з їх відкриття.

Нагадаємо також, що у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділах відновлено ще дві послуги Управління патрульної поліції в Харківській області.

Раніше ми писали, що на початку червня у селище Великий Бурлук завдяки шведсько-українському Проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» надійшла оргтехніка для поліпшення надання адмінпослуг.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.