У Харківській області відремонтують вісім мостів на дорогах місцевого значення

01.08.2023 07:52 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

На дорогах місцевого та державного значення Харківської області тривають роботи з ліквідації наслідків бойових дій.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, наразі виготовляють проєкти щодо ремонту 8 мостових споруд.

На сьогодні ДП «Дороги Харківщини» забезпечено транспортне сполучення на 20 зруйнованих мостових спорудах. Окрім того, ще на 5 – проходить капітальний ремонт. Решта зруйнованих мостів розташовується на лінії бойових дій та окупованій території.

«Наразі тривають роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт 8 мостових споруд на дорогах місцевого значення у місцях, де влаштовані тимчасові переправи», – зазначив Михайло Харнам.

Також продовжуються роботи з відновлення доріг державного значення. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області займається капітальною відбудовою 15 мостів, на 4 мостах проводиться експлуатаційне утримання, на трьох мостах роботи закінчили.

Нагадаємо, внаслідок воєнних дій на Харківщині було зруйновано 27 штучних споруд, але в об’їзд мостів існує вже 25 тимчасових переправ. Цього року розпочаті роботи з відновлення транспортного сполучення на тих територіях, де це дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, основні напрямки: Мартове – Хотімля – Старий Салтів, /М-03/ – станція Гракове – Базалiївка – гребля, Барвінкове – Гусарівка на Слов’янськ та інші. 

Нещодавно у Харківській області шляховики розпочали роботи з повноцінного відновлення мосту, який був зруйнований у лютому 2022 року. Загалом в області капітально відновлюють 11 зруйнованих мостів.

Також у Харківській області підрядні організації приводять до ладу мости, які у зв’язку зі значним терміном експлуатації та високою інтенсивністю руху зазнали руйнувань. Наразі в роботі 4 штучні споруди, на 3 – роботи вже завершено. 

Нагадаємо також, у Харківській області в межах селища Хорошеве дорожники влаштували вже 2,4 кілометра шару покриття з асфальтобетонної суміші.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.