Чи працюватиме у Харкові метро за новим графіком: містяни подали петицію

11.09.2024 15:50 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

У Харкові на сайті міської ради зареєстрували  петицію щодо зміни графіка роботи метрополітену, а саме руху потягів Салтівської та Олексіївської ліній.

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду, авторка петиції Ірина Хирна пропонує переглянути та зіставити рух потягів двох ліній, з мінімізацією часу очікування при переході. 

«На даний момент, при переході з Салтівської на Олексіївську лінії (і навпаки), пасажири вимушені бігти і навіть це не дає можливості потрапити на потяг. Навіть з умовою бігу, що створює травматичні обставини, особливо у годину пік, люди не встигають і вимушені додатково чекати 10 хв до наступного потяга. Це призводить до штучного скупчення великої кількості пасажирів, як у метрополітені, так і в наземному транспорті в подальшому, якого можна було б запобігти», – аргументує авторка петиції.

Станом на 11 вересня петиція зібрала 77 голосів. Щоб вона була розглянута, за 90 днів має набрати 5000 голосів харків’ян.

Раніше ми писали, що на сайті міськради зареєстрували одразу три петиції щодо перейменувань об’єктів топоніміки у Харкові.