У лісах Харківщини підгодовують диких тварин

07.02.2024 16:20 Суспільство
Фото: Слобожанський лісовий офіс Фото: Слобожанський лісовий офіс

У мисливських угіддях харківської філії Слобожанського лісового офісу «Гутянське лісове господарство»  протягом зимових місяців підгодовують тварин.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, щоб допомогти лісовим звірам пережити зимову нестачу харчів, працівники філії завчасно заготовили корми: 900 кілограмів сіна, 1600 віничків, близько 6,5 тонни зерна та 2 тонни силосу, понад 5 тонн коренеплодів, 179 кілограмів солі.

Усе це періодично викладається єгерською службою у годівниці на спеціально облаштованих кормових майданчиках у лісництвах. Частими гостями тут бувають козулі, кабани, олені та навіть лосі. Про це свідчать чимало слідів звірів біля годівниць. 

Як зазначають мисливствознавці, зимова підгодівля допомагає лісовим мешканцям поновити сили та пережити зиму, бо далеко не всі тварини можуть добути собі їжу під снігом та мерзлою землею. Також вона забезпечує збереження популяції диких звірів, особливо тих видів, яких небагато в даній місцевості.

Ми писали, що навесні у харківських філіях Слобожанського лісового офісу відкриють безкоштовні рекреаційні пункти, які захищатимуть ліс від вогню та сприятимуть безпечному відпочинку.