Свято у підземці: як жителі Харкова відзначили День Незалежності (фото)

24.08.2024 16:40 Суспільство
У підземці лунає гімн України/фото: Слобідський край У підземці лунає гімн України/фото: Слобідський край

Сьогодні, у День Незалежності України, на одній зі станцій підземки у Харкові містяни заспівали гімн України та славень. Участь в акції взяли близько 70 харків’ян.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» організаторка Оксана Підопригора, в Харкові від початку повномасштабного вторгнення такі акції проходять не вперше. «Це гарний спосіб відзначити День Незалежності в безпечному місці. Спільне виконання гімну доводить, що ми об’єднані, готові збиратися разом, співати і чекаємо на нашу Перемогу», – сказала пані Оксана.

Організаторка акції Оксана Підопригора, День Незалежності, Харків - 2024/фото: Слобідський край

Учасниця акції Ірина Потиряєва говорить: «За Незалежність України стільки людей поклали життя, що ми не маємо права лишатись осторонь».

Інша учасниця – Галина Шкутова – зазначає, що відвідувати такі заходи надзвичайно важливо: «Діти повинні знати, що Україна живе. Живе український Харків. Живуть наші традиції. Вони ніколи не застаріють. От на мені вишиванка, яку вишила ще моя бабуся. Вишиванці 100 років, але вона така ж гарна, як і тоді», – каже жінка.

Віктор Грунько став на захист України і Харкова в перші дні війни. Хоча на початок повномасштабного вторгнення йому було 66 років. «Через російські атаки ми вимушені відзначати це свято під землею. Але ми тут, щоб показати, що ми єдині зі всією Україною», – говорить він.

Поруч із ним – харків’янин Григорій Савченко: «Я тут тому, що це моє місто. Кожен рік отримував задоволення від того, що ми ростемо, що розвивається наша країна. І тут прийшли «брати» і вирішили нас навчити життю – зруйнували мою хату на Ужвій. Переїхав звідти на Іванівку, вони і там розбили мою оселю. Не знаю, за що Господь покарав нас такими «сусідами». Тому зараз ми повинні підтримувати наших воїнів і допомагати їм наближати Перемогу», – сказав пан Григорій.

Учасники акції на День Незалежності, Харків/фото: Слобідський край

Учасники акції/фото: Слобідський край

«Коли співаєш отак разом гімн України, то це неймовірні відчуття», – поділився враженнями ще один учасник акції, пан Петро.

Після виконання державного гімну учасники акції також заспівали й духовний славень України.